همشهری آنلاین: چند فروند از شناورهای نیروی دریایی چین به منظور مقابله با حملات دزدان دریایی روز جمعه ششم دی‌ عازم آبهای سومالی شدند

به گزارش بی بی سی به نقل از گزارش خبرگزاری دولتی چین - شین هوا - دو ناوشکن و یک کشتی تدارکاتی نیروی دریایی جمهوری خلق چین حامل نفرات واحدهای ویژه، موشک های هدایت شونده و با همراهی چند فروند هلی کوپتر برای شرکت در ماموریت جلوگیری از حملات دزدان دریایی به کشتیرانی بین المللی بنادر چین را به مقصد آبهای سومالی ترک کردند.

این ناوهای چینی طی مراسمی در روز جمعه، از جزیره هاینان عازم سومالی شدند تا ماموریت بین المللی خود در مقابله با دزدی دریایی را آغاز کنند.

 مقامات  چینی روز سه شنبه اعلام کرده بودند که در پی صدور قطعنامه شورای امنیت حاوی مجوز شرکت کشورهای عضو سازمان ملل در عملیات نظامی علیه پایگاه های دزدان دریایی، تصمیم دارند در ماموریت حفاظت از کشتیرانی در آبهای سومالی و خلیج عدن شرکت کنند.

این نخستین ماموریت عملیاتی نیروی دریایی چین در منطقه ای دور از سواحل این کشور محسوب می شود و برخی ناظران غربی گفته اند که این ماموریت می تواند نگرانی هایی را در باره گسترش دامنه فعالیت نظامی چین در جهان در پی داشته باشد.

انجام این ماموریت به نیروی دریایی چین امکان آن را خواهد داد تا در عین حال، یک رشته عملیات پیچیده تدارکاتی و تعمیر و نگهداری را در مناطق دور از ساحل اجرا کند.

در عین حال، کشورهای جنوب شرق آسیا از اینکه دولت چین تصمیم گرفته است که از توان نظامی خود برای کمک به امنیت و ثبات بین المللی، استفاده کند ابراز خرسندی کرده اند.

خبر اعزام ناوهای جنگی چین به آبهای سومالی همزمان با گزارش هایی در مورد بازداشت چند دزد دریایی توسط شناورهای نیروی دریایی آلمان در سواحل سومالی انتشار می یابد.

ناوهای آلمانی برای حفاظت از یک کشتی مصری در برابر حملات دزدان دریایی وارد عمل شدند و شش تن از مهاجمان را بازداشت کردند اما این افراد به دستور دولت آلمان آزاد شدند.

سواحل نا امن

از آغاز سال جاری تا کنون، دزدان دریایی مسلح به بیش از چهل فروند کشتی تجاری، از جمله کشتی های حامل اقلام بشردوستانه برای سومالی، در طول سه هزار کیلومتر سواحل این کشور حمله کرده و میلیونها دلار را از راه سرقت اقلام و اخاذی در برابر آزادی خدمه این کشتی ها نصیب خود ساخته اند.

کشتی هایی که هدف حمله قرار گرفته اند به کشورهای مختلف،تعلق داشته اند و شمار این حملات در ماه های اخیر به سرعت رو به افزایش بوده است.

فعالیت دزدان دریایی آبهای ساحلی سومالی را نا امن کرده است
در حالیکه سومالی عملا فاقد یک دولت مقتدر مرکزی است و جنگ داخلی بین شورشیان مسلح با نیروهای دولت انتقالی و واحدهای آفریقایی حامی آنها ادامه دارد، افراد مسلح سوار بر قایق های تندرو دزدی دریایی و گروگانگیری را به محلی برای کسب درآمد تبدیل کرده اند.

در حال حاضر، نیروی دریایی چند کشور، از جمله آمریکا، روسیه، هند، آلمان و ایران، در عملیات حفاظت از کشتیرانی در آبهای سومالی شرکت دارند و یا برای شرکت در این عملیات ابراز آمادگی کرده اند.

اوایل ماه دسامبر، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای را در مورد همکاری کشورهای عضو سازمان در مقابله با دزدی دریایی در آبهای سومالی صادر کرد.

در این قطعنامه به کشورهای عضو اجازه داده شده است تا به مدت یک سال به اقدامات لازم هوایی و دریایی، از جمله استفاده از حریم هوایی سومالی، برای مقابله با دزدی دریایی در این منطقه مبادرت کنند.

در این قطعنامه، که به اتفاق آرا به تصویب اعضای شورای امنیت رسید، ایجاد مرکزی برای هماهنگی بین المللی بین نیروهای شرکت کننده در این عملیات نیز توصیه شده است.

کد خبر 71542

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز